loader

Competim amb Valors

El que es pretén amb aquest campionat és potenciar la part educativa i de transmissió de valors des de l’esport. En la naturalesa competitiva del futbol trobem una essència profundament ètica i transmissora de valors i en aquesta jornada és el que vol aconseguir.

L’objectiu principal és la diversió, acompanyada de respecte per les regles de joc i els companys, afavorir el diàleg i la comunicació, cooperació, resolució de conflictes i, sobretot,  les relacions socials i amistat.  Tot això tenint en compte tots els agents que intervindran en l’activitat, és a dir, involucrant el que anomenem el triangle esportiu (pares/mares- entrenador- nen/nena).

Per això, es realitzaran activitats complementàries que es combinaran amb la competició pròpia del futbol.

La primera fa referència a la introducció de diferents ítems relacionats amb els valors, els quals decidiran el campió de la Copa Valors. Per tant, per guanyar seran imprescindibles el joc net i els valors. Així, doncs, el trofeu “Copa Valors” el donarem a l’equip amb més targetes verdes durant la competició.

La segona activitat és el Tercer temps. Tal i com el nom indica el nom, l’aventura no acaba amb el final del partit, sinó amb el tercer temps, organitzat per després del partit jugat. Aquest consisteix amb un àpat compartit entre els companys d’equip i els contrincants, amb la finalitat de crear un ambient de germanor entre els nens i nenes. La finalitat es crear un moment per afavorir els valors d’amistat, respecte i diversió i deixar de banda les situacions tenses que poden aparèixer durant el partit.

També impliquem a les famílies i aficionats, que mitjançant la web de l’organització on és pot votar el comportament de les aficions i obtar al trofeu “Millor afició”.

En la metodologia exposada els organitzadors hem apostat per una competició que dona èmfasi als valors, adaptant-nos al moment evolutiu que es troben els nens i nenes que hi participaran. Donant especial importància a la visió del futbol com a un esport potenciador i creador d’un espai educatiu i d’aprenentatge per formar persones més humanes i responsables.

Vols conèixer millor millor aquesta competició educativa?

Visualitza el documental “Els Valors marquen gols” produït durant la primera edició!

 

Copyright © 2015 SportsChallenge All Rights Reserved.