loader

Les emocions i l’esport 25 noviembre, 2015

Igual que en la resta d’aspectes de la vida les emocions juguen un paper important en l’esport, ja que aquestes poden millorar o perjudicar el rendiment de l’esportista. Fins ara aquest aspecte s’havia deixat apartat, considerant-lo com una debilitat. Per sort, cada vegada més es té en compte i estudis mostren que la incorporació de la gestió d’emocions en l’esport afavoreix l’atenció, concentració, memòria, la presa de decisions i el processament d’informació.

La formació i la inclusió de la part psicològica en els esports bases afavorirà tant en l’adquisició de recursos personals com en l’aplicació en la vida diària d’aquests.

Per tant, quan més aviat ho tinguem en compte més ràpid ho incorporarem al nostre esquema mental.

Així, si incloem als entrenaments de futbol la part psicològica podem acompanyar a l’infant en diferents aspectes:

  1. Augmentar atenció: disminuint l’ansietat i centrant el focus d’atenció en l’activitat concreta a realitzar (aquí i ara).
  2. Ser positius en la interpretació de les situacions. Per exemple, quan es va perdent afrontar el partit amb resiliència i no donar-ho per perdut.
  3. Els jugador amb emocions favorables a l’activitat que s’està fent prendran decisions més ràpides. Per exemple, la inseguretat fa que tardem més segons en decidir aquí passar la pilota.
  4. Gestió de la frustració i ràbia. Que aquestes emocions sumin i no restin en l’activitat.
  5. Elaborar objectius reals i factibles permetrà augmentar l’autoestima i millorar la relació amb l’equip.
  6. Amb la gestió d’emocions i la seva conscienciació serà més fàcil arribar a la diversió, objectiu vital en la pràctica esportiva.

Mònica Valles Sogues (Psicòloga i Coach esportiva)

Sports Challenge

Gestió Esportiva i Organització d'Esdeveniments.

2

Copyright © 2015 SportsChallenge All Rights Reserved.